Roskakori (trash)

Roskakorin kytkeminen näkyviin webmailissa

Poistettavat sähköpostiviestit siirretään poistamisen jälkeen roskakoriin, joka tyhjennetään joko automaattisesti esimerkiksi sähköpostin uloskirjautumisen yhteydessä tai suoritetaan tyhjennys manuaalisesti oman harkinnan mukaan. Webmailissa oletuksena ei välttämättä ole roskakori (trash) näkyvissä. Alla olevien ohjeiden avulla kansio saadaan näkyviin.

HUOM! Samaa toimintamallia voidaan käyttää hyväksi luomalla muitakin erikoiskansioita, kuten
Lähetetty (sent) ja Luonnokset (drafts).


1. Webmailissa valitaan oikealta yläkulmasta Asetukset

2. Asetukset -valikosta valitaan Kansiot, jonka jälkeen tarkistetaan onko Kansiot -kohdassa Roskakori/trash Näytetään -valinta. Valinta tallennetaan klikkaamalla Tallenna -painiketta. Mikäli kansiota ei ole listassa olemassa, niin kansio voidaan luoda klikkaamalla alhaalta Plus-painiketta (Luo uusi kansio).
Roskakoriohje-1 
3. Kansio voidaan nimetä halutuksi Kansion ominaisuudet -asetuksissa kohdassa Kansion nimi. Yllä olevassa Esimerkkikuvassa kansion nimi on Roskakori. Nimen asettamisen jälkeen klikataan Tallenna.

4. Kansion Näytetään -valintojen jälkeen siirrytään Asetukset -valikossa kohtaan Asetukset ja siellä kohtaan Erikoiskansiot. Erikoiskansion Pääasetuksissa valitaan Roskakori/Trash alasvetovalikosta aikaisemmin luotu Roskakori-kansio. Valinnan jälkeen klikataan Tallenna.

HUOM! Mikäli aikaisemmin Kansiot välilehdellä ollaan luotu Luonnokset/Drafts -kansio valitaan Erikoiskansiot-välilehdellä esimerkkikuvan mukaisesti Luonnokset-alasvetovalikosta kyseinen kansio. Sama kaava toistuu myös Lähetetyt, Roskaposti ja Roskakori -kansioiden kanssa. Kun valinnat on tehty, tallennetaan muutos klikkaamalla Tallenna.
Spam ohje3 verkkoon
5. Roskakori on nyt kytketty näkyviin. Kansio näkyy webmailin aloitusnäkymässä muiden kansioiden yhteydessä. Myös muut luodut erikoiskansiot näkyvät näkymässä.
Roskakoriohje-3