Usein kysyttyä

Tälle sivulle on koottu asiakastuelta usein esitettyjä kysymyksiä vastauksineen.

Miten liitän tekstin verkkosivulleni Word-dokumentista tai muusta lähteestä?

Kopioidusta tekstisisällöstä tulisi aina poistaa tyylimääritteet, sillä jos ne tuodaan sivun sisällön liittämisen yhteydessä sisällönhallinnassa, niin näistä tyylimääritteistä muodostuu "roskakoodia", joka todennäköisemmin vaikuttaa verkkosivun toimintaan.

Kopioitu teksti olisi hyvä tuoda sisältöalueelle painamalla näppäinyhdistelmää Ctrl+V tai työkalupalkista Liitä -painiketta. Tällöin eteen aukeaa alapuolella olevan kuvankaltainen ikkuna, johon teksti voidaan turvallisesti liittää ja lopuksi valita Hyväksy.

Ohje-liitettävä-sisältö

Voinko piilottaa TSI24-järjestelmässä asiakastuen Chat-ikkunan alaosasta?

Voit piilottaa omissa tiedoissasi Chat-ikkunan. Valitse Menu -> Omat tiedot -> Muuta tietoja ja saat alla olevan näkymän yhteystietojesi yhteydessä. Valitse Ei ja tallenna, niin ikkuna ei enää näy sinulle.

Ohje-online-chat

En pysty poistamaan sähköpostiviestejä roskakoristani webmailissa (Roundcube)?

Suosittelemme tarkistamaan Roundcube -webmailissa erikoiskansioiden asetukset. Löydätte ohjeet tarkistukseen täältä.

Miksi asiakastuki kysyy välimuistin tyhjentämisestä?

Vastaus: Välimuisti eli cache on selaimen muisti, jonka tehtävänä on nopeuttaa sivujen aukeamista. Kun käyttäjä vierailee tietyllä sivustolla, jää siitä selaimen välimuistiin sivulataamisen nopeuteen vaikuttavaa tietoa.

Asiakastuki kysyy mahdollisesti ongelmatapauksessa selaimen välimuistin tyhjentämistä, koska sivustolle tehdyt korjaukset eivät näy käyttäjän omassa selaimessa. Tällöin välimuisti saattaa muistaa vieläkin vanhoja sivuston määrityksiä, mikä aiheuttaa sivuston toimimattomuuksia. Välimuistin tyhjentäminen antaa selaimelle uuden mahdollisuuden tutustua sivustoon kuin ensimmäistä kertaa.

Kuinka tyhjennän internet -selaimeni välimuistin?

Vastaus: Internet-selainten välimuistin tyhjennyksen tarvittavat ohjeet löytyvät selaimen omista ohjeistuksista, mutta alla nopea tapa Internet Explorerin ja Mozilla Firefoxin käyttäjille

• Näppäinyhdistelmä Ctrl+Shift+Delete avaa historian poistamisikkunan.

• Firefoxissa valitaan Välimuisti/Cache.
  • Explorerissa valitaan Väliaikaiset internet tiedostot/Temporary internet files.

• Hyväksytään poisto

Miksi Google Analytics kävijäseurannan kävijämäärät poikkeavat palveluntarjoajan kävijäseurannasta?

Vastaus: Jos sivustolla käytetään useita eri kävijäseurantoja, saattavat kävijätilastoinnit erota toisistaan huomattavasti. Eroavaisuudet johtuvat kävijäseurantojen erilaisista datan käsittelytavoista.

Lokipohjainen palveluntarjoajan kävijäseuranta toimii suoraan palvelimella ja laskee mahdollisesti mukaan myös hakukoneen robotit, kun vastaavasti Google Analytics on riippuvainen kävijöiden selaimen evästeasetuksista.

Olen kirjoittanut sisällönhallinnassa sivulle tekstikappaleen ja haluaisin asettaa kappaleen oikeaan reunaan kuvan, miten tämä tapahtuu?

Vastaus: Kuvan liittämiseksi tekstin yhteyteen on kaksi hyvää tapaa:
  • Valitkaa tekstistä kohta, johon haluatte liittää kuvan ja valitkaa kuvatyökalu. Valitkaa tiedostopankista haluamanne kuva tuplaklikkauksella ja nyt teillä pitäisi olla näkyvissä Kuvan ominaisuudet -ikkuna.
    Esimerkkikuva
    Oikealla olevassa kuvassamme olevat asetukset on asetettu esimerkin mukaisesti. Sijoitus oikealle siirtää tekstin vasemmalle puolelle. Vaakamarginaali 10 tarkoittaa 10 pikselin väliä kuvan vasemmalle sekä oikealle puolelle. Pystymarginaali 5 tarkoittaa 5 pikselin väliä kuvan ylä- ja alapuolella. Kuva itsessään on sijoitettu edellisen kappaleen sanan "-ikkuna." jälkeen.

• Toinen vaihtoehto tuoda kuva tekstin yhteyteen on luoda kaksi saraketta sisärtävä taulukko ja asettaa teksti toiseen sarakkeeseen ja kuva toiseen. Taulukkotyökalun ohjeet löytyvät täältä.

Tiedostopankissani ei näy enää alaosan painikkeet, mistä tämä voisi johtua?

Vastaus: Selaimen Zoom-toiminto saattaa olla päällä, joten esimerkiksi näppäinyhdistelmä Ctrl+0 palauttaa näkymän perustilaan. Jos edellinen ei auttanut, niin järjestelmässä on saatettu suorittaa päivitys, jolloin on suositeltavaa tyhjentää selaimen välimuisti.

Minulla on iPhone/iPad ja en saa poistettua sähköposteja?

Vastaus löytyy ohjeistamme täältä