Roskapostikansio (spam folder)

Viestintäviraston määritelmä roskapostille

Roskaposti on sähköpostin massapostitusta, johon viestin vastaanottaja ei ole antanut suostumustaan. Suurina määrinä roskaposti voi haitata palvelun toimivuutta ja käytettävyyttä. Kohtuullinenkin määrä vähintään häiritsee käyttäjää.

Roskapostikansion kytkeminen näkyviin webmailissa

Joskus normaalitkin sähköpostiviestit saatetaan tulkita roskapostiksi. Tällöin on hyvä tarkistaa sähköpostilaatikon roskapostit. Webmailissa oletuksena ei välttämättä ole roskapostikansio (spam) näkyvissä. Alla olevien ohjeiden avulla kansio saadaan näkyviin.

1. Webmailissa valitaan oikealta yläkulmasta Asetukset

2. Asetukset -valikosta valitaan Kansiot, jonka jälkeen tarkistetaan onko Kansiot -kohdassa Roskapostit/Spam  Näytetään -valinta. Valinta tallennetaan klikkaamalla Tallenna -painiketta.
Spam ohje1 verkkoon
3. Kansio voidaan nimetä halutuksi kohdassa Kansion nimi. Esimerkkikuvassa Spam -kansion nimi on muutettu Roskaposti -nimeksi. Nimen vaihdon jälkeen klikataan Tallenna -paniketta.
Spam ohje2 verkkoon
4. Kansion Näytetään -valintojen jälkeen siirrytään Asetukset -valikossa kohtaan Asetukset ja siellä kohtaan Erikoiskansiot. Erikoiskansion Pääasetuksissa valitaan Roskapostin alasvetovalikosta aikaisemmin käsitelty kansio, esimerkissämme Roskaposti. Valinnan jälkeen klikataan Tallenna.
Spam ohje3 verkkoon
5. Roskapostikansio on nyt kytketty näkyviin. Kansio näkyy webmailin aloitusnäkymässä muiden kansioiden yhteydessä.
Spam ohje4 verkkoon