Webmail

Käyttäjät voivat kirjautua sähköpostiinsa joko sähköpostiohjelman tai webmailin kautta. Webmailin sisäänkirjautuminen tapahtuu palveluntarjoajan kertomassa internet -osoitteessa.

Webmailista hyvä tietää:

Sähköpostin salasanan voi vaihtaa valikossa Asetukset ja kohdassa salasana. Salasanan vaihtaminen vaatii vanhan salasanan syöttämisen ja uuden salasanan syöttämisen kahdesti.
Salasanan-vaihto-uusi-liittymä

Lomavastaaja löytyy valikosta Asetukset. Lomavastaaja lähettää automaattisesti ennaltalta kirjoitetun poissaoloviestin sähköpostia lähettäneille. Lomavastaaja toimii myös out of office -ratkaisuna, eli kun "toimistolla" ei ole asiakaspalvelutyöntekijöitä paikalla ilmoittaa lomavastaaja siitä automaattisesti viestiä lähettäneille. Lomavastaaja tulee erikseen kytkeä päälle sekä poistaa käytöstä. Filter disable -ruksin poistaminen kytkee automaattisten viestien lähettämisen päälle ja ruksitettuna Filter disable sulkee lomavastaajan. Muista lopuksi tallentaa muutokset. Alla esimerkki kuva aiheesta, jonka saa klikattua isommaksi.

HUOM!  Muista aina loman jälkeen tarkistaa lomavastaajasi tila. (Klikkaa kuva isommaksi)
Lomavastaaja-pieni-kuva
  1. Asetukset
  2. Suodattimet
  3. Vacation
  4. Asetukset poissaoloviestille
    • Suodattimen nimen voi muuttaa halutuksi, kuten esimerkiksi lomavastaaja (näkyy vain webmailissa)
    • For incoming email -asetukset: Lomavastaajan käyttöön on hyvä pitää ruksi kohdassa Kaikki viestit.
    • Viestiasetukset: Automaattisen viestin valintaan on hyvä valita Reply with message ja kirjoittaa haluttu viesti tekstikenttään.
    • Kohdassa My additional e-mail address(es) voidaan määritellä sähköpostin mahdolliset aliakset, jolloin lomavastaaja toimii myös niihin lähetettyjen sähköpostien kautta (esimerkiksi palveluntarjoajan luoma alias voisi olla nimi(at)osoite.fi kun pääosoite on nimi.sukunimi(at)osoite.fi).
    • How often send messages (in days) -osiossa voidaan määritellä automaattisten viestien lukumäärä per päivä, aina yhteen tiettyyn sähköpostiosoitteeseen. Tällä voidaan rajoittaa, ettei päivittäin jokaisesta sähköpostista lähde kuin esimerkiksi kerran (1) automaattinen vastausviesti.
  5. Lopuksi lomavastaaja kytketään päälle ottamalla ruksi pois kohdasta Filter disable ja painamalla Tallenna -painiketta.

• Lomavastaajan saa kytkettyä pois päältä menemällä suoraan kohtaan 5. ja laittamalla ruksin takaisin kohtaan Filter Disable. Tämän jälkeen muutokset hyväksytään painamalla Tallenna -paniketta.