Käyttäjät

Järjestelmän käyttö voidaan sallia useille eri henkilöille ja ryhmille lisäämällä käyttäjiä järjestelmään ja luomalle heille käyttöoikeudet.

Käyttäjien oikeudet toimia järjestelmässä määritellään ryhmien avulla. Ryhmälle luodaan halutut oikeudet ja ne käyttäjät, joille nämä oikeudet halutaan antaa, lisätään kuuluvaksi ryhmään. Järjestelmässä voi luoda useita erilaisia ryhmiä ja yksi käyttäjä voi kuulua useisiin eri ryhmiin. Käyttöoikeudet määräytyvät aina laajimmat oikeudet antavan ryhmän mukaan.

Käyttäjien lisääminen

1. Valitse Sivuston hallinta Menu-valikosta
  2. Valitse Käyttäjät-painike
  3. Valitse Lisää uusi
  4. Kirjoita käyttäjän tiedot ja luo käyttäjälle tarvittaessa käyttäjätunnus ja salasana
  5. Paina Tallenna

Käyttäjän poistaminen

1. Valitse Sivuston hallinta Menu-valikosta
  2. Valitse Käyttäjät-painike
  3. Klikkaa Poista-painiketta sen käyttäjän kohdalla, kenet halutaan poistaa

Käyttäjän lisääminen ryhmään

1. Valitse Sivuston hallinta Menu-valikosta
  2. Valitse Ryhmät-painike
  3. Valitse Muokkaa sen ryhmän kohdalla, johon käyttäjiä halutaan lisätä
  4. Valitse Jäsenet-välilehti
  5. Kaksoisklikkaa Kaikki käyttäjät -laatikossa sen käyttäjän nimeä kenet halutaan lisätä tai valitse käyttäjän nimi ja paina ylempää nuolta (nuoli oikealle). Käyttäjän nimi ilmestyy Ryhmän jäsenet -laatikkoon ja poistuu Kaikki jäsenet -laatikosta
  6. Klikkaa Tallenna

Käyttäjän poistaminen ryhmästä

1. Valitse Sivuston hallinta Menu-valikosta
  2. Valitse Ryhmät-painike
  3. Valitse Muokkaa sen ryhmän kohdalla, josta käyttäjä halutaan poistaa
  4. Valitse Jäsenet-välilehti
  5. Kaksoisklikkaa Ryhmän käyttäjät -laatikossa sen käyttäjän nimeä kenet halutaan poistaa, tai valitse käyttäjän nimi ja paina alempaa nuolta (nuoli vasemmalle). Käyttäjän nimi ilmestyy Kaikki jäsenet -laatikkoon ja poistuu Ryhmän jäsenet -laatikosta
  6. Klikkaa Tallenna

Käyttöoikeudet

1. Valitse Sivuston hallinta Menu-valikosta
  2. Valitse Ryhmät-painike ja haluamasi ryhmä, jonka käyttöoikeuksia haluat muokata
  3. Valitse Muokkaa, jolloin avautuu Käyttäjäryhmän tiedot -ikkuna
  4. Valitse Moduulit-välilehti ja rastita haluamasi CMS:n ominaisuudet, joita ryhmän jäsenet pääsevät käyttämään

Huom! Käyttöoikeudet tulee lisätä ryhmälle erikseen myös Tiedostopankissa ja CMS:n eri ominaisuuksissa, kuten Sivuhallinnassa (Käyttöoikeudet) sekä Ajankohtaiset- ja Tapahtumat-osioissa.