Ryhmät

Käyttäjien oikeudet toimia järjestelmässä määritellään ryhmien avulla. Ryhmälle luodaan halutut oikeudet ja ne käyttäjät, joille nämä oikeudet halutaan antaa, lisätään kuuluvaksi ryhmään. Järjestelmässä voi luoda useita erilaisia ryhmiä ja yksi käyttäjä voi kuulua useisiin eri ryhmiin. Käyttöoikeudet määräytyvät aina laajimmat oikeudet antavan ryhmän mukaan.

Ryhmän luominen

1. Valitse Sivuston hallinta Menu-valikosta
  2. Valitse Ryhmät-painike
  3. Valitse Lisää uusi
  4. Kirjoita ryhmälle nimi ja kuvaus ja paina Tallenna, jolloin ryhmä ilmestyy Käyttäjäryhmät-listaan
  5. Ryhmää pääsee muokkaamaan ja käyttäjiä lisäämään Muokkaa-painikkeella

Ryhmän poistaminen

1. Valitse Sivuston hallinta Menu-valikosta
  2. Valitse Ryhmät-painike
  3. Klikkaa Poista-painiketta sen ryhmän kohdalla, joka halutaan poistaa

Käyttöoikeudet

1. Valitse Sivuston hallinta Menu-valikosta
  2. Valitse Ryhmät-painike ja haluamasi ryhmä, jonka käyttöoikeuksia haluat muokata
  3. Valitse Muokkaa, jolloin avautuu Käyttäjäryhmän tiedot -ikkuna
  4. Valitse Moduulit-välilehti ja rastita haluamasi CMS:n ominaisuudet, joita ryhmän jäsenet pääsevät käyttämään

Huom! Käyttöoikeudet tulee lisätä ryhmälle erikseen myös Tiedostopankissa ja CMS:n eri ominaisuuksissa, kuten Sivuhallinnassa (Käyttöoikeudet) sekä Ajankohtaiset- ja Tapahtumat-osioissa.

Käyttäjät

Ohjeet käyttäjien lisäämiseen ja poistamiseen ryhmästä löytyy kohdasta Käyttäjät.