Lomakkeen lisääminen

Lomake lisätään verkkosivustolle sille määritellylle paikalle. Koska haluttu alue määritellään sivuston layoutiin, käyttäjä ei pääse tekemään tätä järjestelmässä itse, vaan siitä vastaa palveluntarjoaja. Useimmiten sivun layouteista lomakkeen liitospaikka on määritelty alasivuun keskeisimmän sisältöalueen yhteyteen.

Lomakkeelle varattu paikka näkyy Sisällönhallinta-tilassa. Lomakkeelle varattu alue on merkitty harmaalla laatikolla, josta löytyy teksti: Liitä lisäosa. Klikkaamalla hiirellä Liitä lisäosa-laatikkoa, avautuu ikkuna, jossa määritellään lomakkeen asetukset ja tallennetaan lomake sivustolle. Toiminnot ovat seuraavat:

Lisää uusi.
Valitse Lisää uusi, kun haluat lisätä verkkosivustolle uuden, Lomaketyökalulla määritellyn lomakkeen.

Ylös. Sivustolle tuodut lomakkeet näkyvät ikkunan vasemmassa reunassa. Jos lomakkeita on useita, voit järjestää niitä Ylös- ja Alas-painikkeiden avulla. Aktivoi haluttu lomake ja valitse Ylös, jos haluat siirtää lomaketta sivustolla ylöspäin.

Alas. Aktivoi haluttu lomake ja valitse Alas, jos haluat siirtää lomaketta sivustolla alaspäin.

Sulje. Valitse Sulje, kun haluat sulkea ikkunan ja palata sisällönhallinta-näkymään.

Lomakkeen muokkaaminen ja poistaminen sivulta

Sivustolle tuodut lomakkeet näkyvät ikkunan vasemmassa reunassa. Lomakkeita pääsee muokkaamaan ja poistamaan aktivoimalla halutun lomakkeen. Oikealle puolelle avautuu lomakkeen nimi ja toiminnot Poista ja Muokkaa. Toiminnot ovat seuraavat:

Muokkaa. Valitse alasvetovalikosta haluamasi lomake, jonka haluat verkkosivustolle lisätä. Paina Tallenna.

Poista. Jos haluat poistaa lomakkeen verkkosivustolta, valitse Poista. Tällöin lomake poistuu sivustolta, mutta säilyy järjestelmässä Lomaketyökalussa.

Sulje. Valitse Sulje, kun haluat sulkea ikkunan ja palata sisällönhallinta-näkymään.

Huomioithan, että itse lomakkeen elementteihin tehtävät muutokset tehdään Lomaketyökalussa.