Viestin muokkaaminen ja poistaminen

Järjestelmään tallennetut viestit näkyvät listattuna Viestit-osion aloitussivulla. Viestejä voidaan muokata valitsemalla haluttu viesti ja Muokkaa-painike. Sivulle avautuvat viestin perustiedot sekä Käännökset-, Vastaanottajat- ja Kopiointi-välilehdet. Jos haluat poistaa viestin, valitse haluamasi viesti listalta ja valitse Poista.

Perustiedot

Kun viestin tietoja halutaan muuttaa, valitaan Muokkaa. Sivulle avautuu Viestin tiedot -ikkuna, jossa halutut muutokset tehdään (ks. toiminnot kohdasta Uusi viesti). Muutokset tallennetaan valitsemalla Tallenna. Jos viesti halutaan poistaa, valitaan Poista.

Käännökset

Järjestelmään voidaan halutessa tallentaa viesti usealle eri kielelle, jotka näkyvät Käännökset-välilehdellä. Uusi käännös lisätään valitsemalla Lisää uusi. Sivulle avautuu Viestikäännöksen tiedot -ikkuna, jossa määritellään käännöksen kieli, viestin aihe ja viestin sisältö eli käännös. Käännös tallennetaan painamalla Tallenna.

Vastaanottajat

Vastaanottajat-välilehdellä näkyvät viestille määritellyt vastaanottajat ja/tai vastaanottajaryhmät. Vastaanottajia voidaan lisätä valitsemalla Lisää uusi, jolloin avautuu Asiakashallinta-ikkuna. Asiakashallinnassa vastaanottajia voidaan lisätä sekä ryhmitellä ja jaotella eri kansioihin.

Jos vastaanottajia halutaan poistaa, valitse Poista valitut. Lista viestin vastaanottajista voidaan myös tulostaa valitsemalla Tulosta.

Kopiointi

Viestejä ja niiden käännöksiä sekä vastaanottajia voidaan kopioida Kopiointi-välilehdellä. Valitsemalla Kyllä kohdassa Käännökset, järjestelmä kopioi viestin perustiedot sekä sen mahdolliset käännökset. Valitsemalla Kyllä kohdassa Vastaanottajat, järjestelmä kopioi viestin vastaanottajat. Valinnan jälkeen avautuu Viestin tiedot -ikkuna, jossa voidaan vielä muokata kopioidun viestin sisältöä ja määrittää haluttu lähetyspäivämäärä. Toiminnolla voidaan nopeuttaa mm. samankaltaisten ja usein lähetettävien viestien toimittamista. Kopioitu viesti näkyy Viestit-näkymässä.