Merkinnän lisääminen uudessa versiossa

Vasemman reunan Valitse osio -alasvetovalikosta valitaan Ajankohtaiset-osio ja klikataan painiketta Uusi merkintä.

PERUSTIEDOT -välilehti

Otsikko. Merkinnän otsikko.

Lyhennelmä. Tähän kirjoitetaan lyhennelmä merkinnästä, jos sellainen halutaan näkyville esimerkiksi internetsivuston etusivulle.

Sisältö. Varsinainen merkinnän teksti. Merkinnän muotoilussa on käytössä samat muokkausvälineet kuin Työkalupalkissakin. Muokkausvälineet saadaan näkyviin klikkaamalla Näytä Työkalupalkki -painiketta.

Luo ingressi. Sisällön ollessa jo valmis, niin Luo ingressi -painikkeella voidaan hakea automaattisesti tekstin alkuosa lyhennelmä -kohtaan. Lyhennelmää voidaan kuitenkin muokata tämänkin jälkeen.

Esimerkki Google-näkyvyydestä osoittaa, miltä kyseinen kirjoitus voisi näyttää Googlen hakutuloksena.

Tallenna. Kirjoituksen ollessa valmis, klikkaa lopuksi Tallenna.

JULKAISU -välilehti

Julkaise. Kirjoitus voidaan julkaista heti valitsemalla kyllä tai pitämällä vielä piilossa valitsemalla ei.

Julkaisuaika. Määrittelee merkinnän julkaisuajankohdan minuutin tarkkuudella.

Poistuu näkyvistä. Jos merkinnän halutaan poistuvan näkyvistä tietyn ajan kuluttua, määritellään poistumisaika.

Polku. Kirjoitukselle voidaan luoda sivustolla oma osoitepolku, joka toimii hakukoneoptimointina ja osoitepolkujen selkeinä pitämisen keinona.

Julkaise palstoilla. Uutispalstoja voi sivustolla olla useita ja tässä osiossa voidaan valita missä osioissa uutinen halutaan julkaista.

Tärkeys. Merkinnälle voidaan asettaa tärkeysaste, joka vaikuttaa mm. uutisarkiston ja uutislistojen järjestyksiin. Korkea aste menee aina normaalin edelle, vaikka muuten olisikin päivämäärän mukainen arkistointi.

Tallenna. Kirjoituksen ollessa valmis, klikkaa lopuksi Tallenna.

Merkinnän lisääminen aikaisemmassa versiossa

Vasemman reunan Valitse osio -alasvetovalikosta valitaan Ajankohtaiset-osio ja klikataan painiketta Uusi merkintä. Merkinnän lisäyksen toiminnot ovat seuraavat:

Otsikko. Merkinnän otsikko.

Julkaisuaika. Määrittelee merkinnän julkaisuajankohdan minuutin tarkkuudella.

Poistuu näkyvistä. Jos merkinnän halutaan poistuvan näkyvistä tietyn ajan kuluttua, määritellään poistumisaika.

Lyhennelmä. Tähän kirjoitetaan lyhennelmä merkinnästä, jos sellainen halutaan näkyville esimerkiksi internetsivuston etusivulle.

Sisältö. Varsinainen merkinnän teksti. Merkinnän muotoilussa on käytössä samat muokkausvälineet kuin Työkalupalkissakin.

Tärkeys. Merkinnälle voidaan asettaa tärkeysaste.

Tallenna. Klikkaa lopuksi Tallenna.