Kirjoituksen lisääminen

Valitaan Blogi-osio ja klikataan painiketta Uusi kirjoitus. Kirjoituksen lisäyksen toiminnot ovat seuraavat (Huom. eri blogiversion kysymyskohdan saattavat erota toisistaan hieman):

Otsikko. Kirjoituksen otsikko.

Generoi polku. Toiminnolla määritetään Polku kyseiselle kirjoitukselle Blogi-sivulla. Tämä on pakollinen toiminto.

Julkaisuaika. Määrittelee kirjoituksen julkaisuajankohdan minuutin tarkkuudella.

Julkaise. Kirjoitus voidaan tallentaa julkaisemattomana Blogi-ominaisuuteen, jolloin Julkaise-valinta on "ei". Valinta "kyllä" julkaisee blogin julkaisuajan määritysten mukaisesti.

Lyhennelmä. Tähän kirjoitetaan lyhennelmä kirjoituksesta, jos sellainen halutaan näkyville esimerkiksi internetsivuston etusivulle. Tämä määritellään verkkosivuston suunnitteluvaiheessa.

Sisältö. Varsinainen sisältöteksti. Kirjoituksen muotoilussa on käytössä samat muokkausvälineet kuin Sisällönhallinnan Työkalupalkissakin.

Kirjoittaja. Kirjoituksen kirjoittajan nimi voidaan määritellä tähän osioon. Toiminto ei ole pakollinen.

Tagit. Tageja hallitaan Blogin Hallinta-osiossa. Kyseiset tagit toimivat blogin kirjoitusten jaottelemisessa eli voidaan esimerkiksi tehdä tagi "autot", jolloin kaikki autoihin liittyvät kirjoitukset voidaan halutessa saada blogista näkyville. Osiossa valitaa yks tai useampi tagi, johon kirjoitus kuuluu. Valinta ei ole pakollinen.

Tallenna. Klikkaa lopuksi Tallenna.

Tagien lisääminen

Valitaan Blogi-osion Hallinta-painike

Lisää uusi Tagi, joka toimii kirjoitusten kategoriana sivuston Blogissa ja lopuksi tallenna

Muokkaa -toiminnolla voidaan muuttaa Tagin nimeä.

Poista -toiminnolla voidaan poistaa Tagi.