Sivuhallinnan perusominaisuudet


Linkkiteksti
. Perusominaisuudet-välilehdellä Linkkiteksti-kohdassa sivulle annetaan nimi. Tämä nimi näkyy varsinaisella internetsivulla valikkolinkkinä.

Polku. Polku-kohdassa annetaan sivulle nimi, jota käytetään linkityksissä ja joka ei näy itse sivustolla. Uutta sivua luotaessa on järkevää tehdä polusta samanniminen kuin linkkitekstistä ja tässä voidaan hyödyntää Muuta polku vastaamaan linkkitekstiä -toimintoa.

Muuta polku vastaamaan linkkitekstiä. Kyseisen toiminnon ollessa valittuna tarvitsee vain klikata Polku-kenttää ja järjestelmä luo automaattisesti linkkitekstistä polun. Internetsivujen osoitteissa ei voi olla ääkkösiä ja välilyöntejä, joten järjestelmä ei huoli niitä polkuun vaan muuttaa/poistaa ne automaattisesti.

Huomaa! Olemassaolevaa sivua päivittäessä kannattaa huomioida, että vaikka muuttaisikin linkkitekstiä, niin polkua ei todennäköisesti kannata muuttaa. Polun muuttaminen aiheuttaa sen, että mahdollisesti toisilta sivuilta muutettavalle sivulle osoittavat linkit lakkaavat toimimasta.

Ulkoasu. Ulkoasu-kohdassa sivustolle voidaan valita sopiva asettelu (layout). Nämä ovat sivustoille tehtyjä taittomalleja, joita on yleensä kaksi tai useampia. Etusivu-mallia ei yleensä saa valittua muuta kuin etusivulle eikä sitä voi muokata jälkikäteen.

Järjestä alatasot aakkosittain. Tällä toiminnolla voidaan määrätä tason alasivujen järjestyvän aakkosjärjestykseen riippumatta siitä, missä järjestyksessä ne on luotu.